Scaunul pentru copii auto este necesar pentru confortul și siguranța copilului în transport. Utilizarea acestuia reduce rata mortalității în rândul sugarilor în accidente cu 70%. Și în rândul bebelușilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani – cu 54%.

Când în viața noastră apar copiii ne dorim să le oferim tot ce-i mai bun, protecție și siguranță deplină. Pe parcursul creșterii, dar mai ales în primii ani ai copilului vizitele la medic, la magazine specializate sau farmacii sunt frecvente și istovitoare. Iar, să mergi în mașină și să ții de fiecare dată copilul în brațe este dificil, inconfortabil și, mai mult decât atât, ilegal. Regulamentul Circulației Rutiere interzice transportarea în transport a minorilor de până la 12 ani, fără scaun auto sau pernă specială.

Astfel, este bine să iei în calcul achiziționarea unui scaun auto, care va ține copilul în siguranță, iar tu vei putea sta în liniște. Un scaun de mașină pentru copii este una dintre cele mai importante achiziții pe care le vei face, așa că asigură-te că îți faci timp pentru a-l alege pe cel potrivit pentru tine.

În funcție de ce să alegi cel mai bun scaun auto pentru copii:

Greutate și Vârstă

În funcție de greutatea și vârsta copilului, scaunele auto sunt împărțite în mai multe grupuri principale. Fiecare dintre ele ține cont de caracteristicile categoriei sale de vârstă, ceea ce vă permite să maximizați siguranța pasagerului mic și să-i faceți călătoria confortabilă. Prin urmare:
Grupa 0+ – până la 13 kg, acestea sunt așezate pe scaunele din spate sau din față, în sensul deplasării. Se fixează cu o centură de siguranță obișnuită sau cu sistemul Isofix.
Grupa 1 – scaunele auto din acest grup sunt destinate copiilor de la 1 la 4 ani (9-18 kg). Ele oferă mai multe poziții de înclinare.
Grupa 2 – sunt utilizate pentru copiii sub 7 ani și sunt concepute pentru greutăți de la 15 la 25 kg. Caracteristica lor principală este utilizarea centurilor auto exterioare ca sisteme de siguranță pentru copii (în loc de cele interne).
Grupa 3 – scaun auto copii 9-36 kg. Nu au curele interne, fixarea se face prin curele auto standard.

Prezența sistemului Isofix

O alternativă la centurile de siguranță obișnuite atunci când se fixează un scaun pentru copii este sistemul Isofix. Este o fixare rigidă a scaunului pe caroseria mașinii. Acest lucru asigură cea mai bună protecție pentru copil.
Un scaun pentru copii Isofix este aproape imposibil de instalat incorect. Acest lucru se face foarte rapid și simplu. Suporturile speciale încorporate pe bancheta din spate a aproape oricărei mașini moderne sunt conectate la suporturi situate în partea de jos a sistemului de siguranță. „Andocarea” este ușor, iar scaunul este fixat rigid. Unele modele au indicatoare electronice care își schimbă culoarea atunci când scaunul este instalat corect.
Unele modele de scaune auto din grupele „0+” și „1” necesită instalarea unui scaun pentru copii pe o platformă specială, care este echipată cu un suport Isofix.

Tipul materialului

Cele mai bune scaune auto pentru copii sunt realizate din polistiren, care este considerat un material calitativ și care mărește nivelul de siguranță. Având în vedere că, scaunele auto realizate din plastic pot fi periculoase pentru cei mici, în cazul în care se rupe în bucăți, creând colțuri ascuțite.

Prezența husei detașabile

Scaunul auto cu husă detașabilă, permite menținerea copilului într-un spațiu cu mai puțini microbi. Aceasta poate fi scoasă și spălată la 40 de grade sau mai mult.

Dacă nu știi ce model de scaun auto să alegi, din cauza varietății mari de modele de pe piață, pe Gardianul .ro – cel mai bun site de recenzii din România, care realizează analize vigilente la o mulțime de produse și servicii, găsești un Top cu 3 scaune auto bune.

Articol publicat de Gardianul.ro

Facebook Gardianul.ro

Instagram Gardianul.ro

YouTube Gardianul.ro