Un studiu arată că alergarea a 30 km pe săptămână scade rata de mortalitate. Permite îmbunătățirea circulației sângelui și scade tensiunea arterială.

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud și de la Ochsner Health System din New Orleans spun că alergarea a maxim 30 km pe săptămână vă poate ajuta să trăiți mai mult. În studiul lor, au analizat 53.000 de oameni, toți având o stare de sănătate curată la începutul studiului și au descoperit că alergătorii au avut o rată de mortalitate cu aproximativ 20% mai mică, decât cei care nu alergau pe parcursul studiului.

Cu toate acestea, înainte de a vă gândi cu toții să vă transformați în Forrest Gump și să porniți la drum, studiul a sugerat că până la 30 de km pe săptămână este numărul magic și că alergătorii nu ar trebui să depășească această sumă dacă doresc să maximizeze beneficiile alergării care prelungesc viața. Cercetarea a arătat că riscul de deces prematur a fost scăzut pentru acei alergători care au alergat nu mai mult de 30 de km sau nu mai mult de cinci ori pe săptămână, în timp ce riscul a crescut pentru cei care alergau mai des și pe distanțe mai mari.

Totuși, Cercetătorii Academiei Americane de Medicină Fizică și Reabilitare au venit cu o statistică a accidentărilor de alergare care sugerează că aproximativ 70% dintre alergători vor suferi o accidentare la un moment dat. Leziunile la genunchi sunt considerate cele mai probabile să apară, dar alte leziuni care îi afectează pe alergători includ durerile de călcâi.

Pentru a reduce șansele de a se răni alergătorii ar trebui să se asigure că au pantofii de alergare potriviți pentru ei. O bună încălzire și răcire este importantă. De asemenea, puteți opta pentru o banda de alergat pliabilă– o alternativă excelentă, care minimizează apariția accidentelor.

Alergarea pe bandă asigură la fel de multe beneficii, printre care se numără:

  • Îmbunătățește circulația sângelui în organism și ajută la scăderea tensiunii arteriale prin întărirea inimii;
  • Ajută la protejarea împotriva bolilor vaselor sanguine și a bolilor de inimă prin scăderea lipoproteinelor cu densitate scăzută (colesterolul rău) și prin creșterea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate mare (colesterolul bun).

Important de știut! Oricine are probleme cu inima ar trebui să discute cu medicul înainte de a începe orice program de exerciții, pentru a se asigura că nu pune prea mult stres asupra corpului sau nu interferează cu medicamentele.

Aceste benzi de alergat poate fi o alternativă excelentă a alergatului în aer liber. Aceasta minimizează riscul accidentărilor, permite realizarea celor 30 de km de alergat pe săptămână, nu ai nevoie de un spațiu special amenajat pentru alergare, nu depinzi de vremea de afară.

Conform celui mai mare site de review-uri din Romania Gardianul .ro cea mai bună bandă de alergat este fabricată de brandurile: Actuell, Domyos, Kondition, FitTronic si cele de la Zipro.