Crearea unei liste cu produse necesare pentru bebelușul care urmează să apară pe lume, ulterior achiziționarea acestora, vă poate economisi bani, timp și nervi.

Încă înaintea apariției bebelușului în familie, părinții pregătesc tot, astfel încât acesta să vină pe lume într-un spațiu confortabil și sigur. Primul pas pe care părintele îl face, de obicei, este crearea unei liste cu lucruri de prima necesitate pentru cel mic. Iar, dacă lista cu accesorii necesare pentru bebeluși îți pare incompletă, atunci îți recomandăm să analizezi și produsele de mai jos, ca să nu-ți scape nimic din vedere și să fii sigură că primele zile alături de minunea ta mică vor trece fără griji.

Cărucior

Primul ,,vehicul” al bebelușului este căruciorul, care trebuie să fie confortabil atât pentru micuțul tău, cât și pentru tine. Atunci când vrei să achiziționezi cel mai bun cărucior atrage atenția la câteva caracteristici importante: dimensiune, greutate, roți, material.
Alege dimensiunea căruciorului analizând spațiul de deplasare, spre exemplu dacă va fi voluminos, atunci este posibil să nu încapă în lift sau în portbagaj. În medie, greutatea cărucioarelor variază de la 13 până la 16 kg, aici trebuie să adaugi și kilogramele copilului. Analizând denivelările drumurilor este recomandat să optați pentru cărucioarele cu roți mari care să facă față.

Aparat de sterilizat biberoane

Un sterilizator pentru biberoane este super important pentru menținerea sănătății copilului. Dispozitivul distruge rapid și fiabil germenii din biberoane, linguri, tetițe, suzete și alte ustensile fără pentru bebeluși. Astfel, nu mai este necesar să fierbi produsele aparte pentru dezinfectare și igienizare, ca pe vremuri.
Sterilizatoarele cu abur sterilizează biberoane în aproximativ 5-15 minute, cele care se pun în cuptorul cu microunde în 2-3 minute, iar cele la rece reușesc în 5 minute. Un aspect important, la care să atragi atenția, este materialul din care este format sterilizatorul, acesta nu trebuie să conțină BPA (Bisfenol – substanță chimică). Cele mai sigure materiale sunt polipropilena (PP), poliamida (PA) și polifenilsulfona (PPSU).

Landou

Landourile sunt accesorii practice și extrem de utile chiar din momentul externării din clinică. Când vă pregătiți să părăsiți spitalul, puneți copilașul într-un landou pentru bebeluși, apoi poziționați-l cu încredere în interiorul mașinii, astfel copilul va sta confortabil, iar tu te vei putea odihni un pic. Landoul poate fi folosit până când bebelușul împlinește 4-6 luni, în funcție de modelul ales.
Este un accesoriu versatil, confortabil și ergonomic, dar optați pentru un model nu foarte greu, pentru că urmează deseori să-l purtați în mâini, ceea ce vă poate obosi și irita.

Cântar de bebeluși

Greutatea este considerată unul dintre principalii indicatori din primele zile de viață ale copilului, care arată cum se desfășoară dezvoltarea copilului, dacă primește mineralele și vitaminele necesare, împreună cu alăptarea sau alimentația suplimentară. Astfel, cântarul este un accesoriu nu mai puțin important, acesta permite să monitorizați eficient kilogramele optime ale bebelușului și în caz de scădere bruscă a greutății, să apelați la medicul de familie.

Pătuț

Un somn sănătos, liniștit și sigur poate fi obținut prin alegerea celui mai potrivit pătuț pentru bebeluși. Pe piață există o mulțime de modele dintre care puteți alege, însă indicatorul principal al calității produsului sunt certificatele ce atestă respectarea standardelor de siguranță pentru copii. Ulterior, analizează materialul din care este realizat acesta, astfel încât să nu conțină substanțe nocive și toxice. Este important să fie rezistent la greutatea copilului, fără riscul de a se rupe sau să se îndoaie. Și, neapărat, urmăriți să fie stabil, pentru a nu se răsturna.